Temetik a spanyolok "állati szentjét"

Elpusztult Paul, a világhírű futballjós polip

Keddre virradó éjszaka elpusztult Paul, a világhírű jóspolip a németországi Oberhausenben, a Sea Life akváriumban.

2010.10.26 15:36MTI

Paul a dél-afrikai futball-világbajnokság alatt vált világhíressé, amikor sorozatban nyolc meccs eredményét jósolta meg: sikeresen kiválasztotta a győztes csapatokat.

Végül a spanyol válogatott bajnoki címét is megjósolta, ezzel belopta magát a spanyolok és a világ szívébe.

A Sea Life központjának munkatársai és menedzsmentjét feldúlta a hír, hogy Paul elpusztult.


"Paul lázba hozta a világot azzal, hogy megjósolta a mérkőzések, sőt a döntő kimenetelét is. Sikere talán nagyobb eseménynek számított, mint maga a világbajnokság.

Természetesen megszerettük őt, nagyon fog hiányozni" - mondta el Stefan Porwoll, a Sea Life menedzsere. A polip testét jelenleg hűtve tartják, amíg eldöntik, milyen módon adják meg számára a "végső tisztességet". Lehetséges, hogy kisebb temetést rendeznek neki, és síremléket emelnek az emlékére.

Porwoll szerint "furcsának tűnhet, hogy egy tengeri élőlényért teszünk ilyet, de rövid élete alatt Paul olyan népszerűségre tett szert, hogy ez tűnik a leghelyesebbnek". Paul kimúlása nem okozhatott nagy meglepetést, hiszen a fejlábúak ideális körülmények között sem élnek tovább három évnél.

Az oberhauseni Sea Life Aquarium vezetője azonban már korábban is jelezte: a lengyel-ukrán rendezésű Eb-re gondoskodnak megfelelő utánpótlásról, akit "mentoráról" szintén Paulnak neveznek el.

Carballino spanyol kisváros, amelynek polgármestere a nyáron személyesen avatta "díszpolgárrá" Pault Németországban, szeretné megkapni a kimúlt tengeri állatot, hogy tetemét egy tervezett focimúzeumban állítsa ki. Mint egy önkormányzati szóvivő közölte, a városvezetés hivatalos levélben már kérte is az oberhauseni akváriumtól a jóspolip átadását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.