Újabb munkaszüneti nap a láthatáron?

Íme a vadiúj egészségügyi-javaslatcsomag!

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak július elseje, megszűnik a súlyponti kórház kategória, és szigorodnak a gyógyszertár-létesítés szabályai - írta hétfői számában a Magyar Nemzet a birtokába jutott egészségügyi javaslatcsomagra hivatkozva.

2010.10.25 07:29Magyar Nemzet

A lap azt írta, hogy tizenkét törvény módosítását tartalmazza a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) előterjesztése.

Az egyik javaslat szerint munkaszüneti nappá nyilvánítanák július 1-jét (Semmelweis-napot) a foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi és egészségügyben dolgozóknak.

Egy másik módosítás megszüntetné az elszámolási nyilatkozatot. Néhány évvel ezelőtt, a szocialista–szabad demokrata kormány idején vezették be, hogy az ellátás befejezésekor minden betegnek egy elszámolási nyilatkozatot, vagy más néven fizetési előkalkulációt kell átadni. Ezt akkor azzal indokolták, hogy a páciens így pontosan láthatja, az intézmény milyen beavatkozásokat és milyen időtartamú kórházi bennfekvést számol el utána, s az elvégzett munkáért mekkora finanszírozásra számíthat az egészségbiztosítótól - írta a Magyar Nemzet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.