Zöld parkká alakítaná a Moszkva teret

Horváth Csaba: legyen zöld park a Moszkva tér

Horváth Csaba az észak-budai kerületek szocialista polgármesterjelöltjeivel is aláírta kedden azt az együttműködési megállapodást, amely számon kérhetően a politikusok vállalásait tartalmazza a választási győzelem esetére.

2010.09.28 19:50MTI

Az MSZP főpolgármester-jelöltje közölte: szívügye, hogy zöld park legyen a Moszkva tér. Az MSZP főpolgármester-jelöltje, a Dávid Klára I. kerületi, Molnár Zsolt, II. kerületi, Bihary Gábor III. kerületi és Vincze Géza XII. kerületi jelölttel közösen tartott keddi fórumán hangsúlyozta: egyik legfontosabb célja az, hogy javítsa a budapestiek életminőségét. 

Horváth Csaba szívügyének nevezte a Moszkva tér átalakítását. Emlékeztetett arra: II. kerületi polgármesterként "áterőszakolta" azt a szabályozási tervet, amely zöld parkká alakítaná a Moszkva teret, ez alá rejtve a közösségi közlekedést. 

Mint mondta, a terv minden részletre kiterjed, még a Moszkva téri órára is, amely az átalakítás után is megmaradna. Kitért arra: mind a négy kerület esetében fontos a zöld területek megőrzése, ezért is segítenék a pályázati lehetőséggel a társasházak zöld udvarainak közösségi parkká alakítását. Hozzátette: illemhelyeket és ivókutakat építtetnének a közparkokban és bevezetnék a parkőri rendszert. 

A politikus továbbá kutyafuttatók és kutyaitatók kialakítását ígérte. Horváth Csaba szerint a parkokban szükség van vezeték nélküli internetkapcsolatra is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.