Csak a töredékünk reménykedhet

Pontatlan patológia: sok a téves diagnózis

Becslések szerint a valamilyen szempontból hiányos vagy nem megfelelő patológiai diagnózisok aránya Magyarországon eléri az 50 százalékot.

2010.09.21 08:35Magyar Nemzet

Ezt írta keddi számában a Magyar Nemzet az Országos Onkológiai Intézet (OOI) adataira hivatkozva.

A lap szerint emiatt vannak olyan kórképek, például a daganatos betegségek között, ahol csak a páciensek töredéke kapja meg a megfelelő kezelést.

Az OOI-re hivatkozva a lap azt írta, hogy elsősorban azért került válságban a patológia Magyarországon, mert a szakemberek tömegesen mennek külföldre.

A patológia fő feladata a műtéteknél az emberi testből eltávolított szövetek vagy citológiai minták alapján a betegségek végső diagnózisa és várható kórlefolyásának megítélése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.