Jókat röhögnek a Gerendaival

Tarlós: a fővárosi liberalizmusnak kevés köze van a klasszikushoz

Tarlós István szerint az, amit Budapesten liberalizmusnak neveznek a "nagyhangúak", nem több, mint a klasszikus liberalizmus fragmentuma, ugyanis nagyon kevés köze van az utóbbihoz.

2010.09.08 11:35MTI

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a vele készített "Itt élned kell..." című interjúkötet szerdai bemutatóján beszélt a Sziget fesztiválhoz való viszonyáról is. Tarlós István a fővárosi könyvbemutatón hangsúlyozta, a politikában van egy egészséges versenyszellem, a budapesti, liberálisnak mondott politikusok azonban azt a versenyszellemet szerették, ahol ők a százméteres síkfutásban húsz méter előnnyel indulhattak. A politikus életelemének nevezte a küzdelmet.

Ezzel kapcsolatban felidézte, "elég nehezen dolgozta fel", amikor nem sikerült megnyernie 2006-ban a főpolgármester-választást, de az, hogy Orbán Viktor később megbízta őt a szociális népszavazási kampánnyal, "életmentő akció" volt számára, hiszen ismét beszállhatott a küzdőtérre.

Műszaki végzettségére utalva azt mondta, a liberális elithez tartozók számára ő egy "műszaki, szekunder értelmiséginek" számít, az igazi, született műszakiak viszont túlságosan humánnak tartják.

Tarlós István külön kitért a Sziget fesztiválhoz fűződő viszonyára, és azt mondta: voltak bizonyos események, amelyek ellen köteles volt fellépni még III. kerületi polgármesterként. Egyes hírforrások azonban - folytatta - ezt arra használták fel, hogy egy "sarkos, ókonzervatív, betokosodott vén páviánnak" mutassák be őt, ami szerinte "egyszerűen szánalmas". Emlékeztetett, Gerendai Károlyt, a Sziget főszervezőjét és őt mint halálos ellenségeket mutatták be, "amin mindig jókat röhögtek Gerendaival", hiszen "rövidnadrágos kora óta" ismeri a Sziget-főszervezőt.

Tarlós István hosszan beszélt vallásosságáról is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: hit nélkül lehet élni, csak nehéz; "a hitünkért naponta meg kell küzdeni".

A Kairosz Kiadó Magyarnak lenni sorozata LXXVII. interjúkötetének előszavát Kövér László házelnök jegyzi, aki azt írja: "Mint mi mindannyian, szép, élhető Budapestet akar Tarlós István, akit szándékaink és reményeink szerint hamarosan Budapest főpolgármestereként üdvözölhetünk".


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.