II., III., XIII. és XVI. - ki lesz veletek?

Négy fővárosi kerületben még nincs polgármester-jelölt

Négy fővárosi kerületben még nincs hivatalos polgármesterjelölt az Országos Választási Iroda világhálós oldalán közzétett szombat kora délutáni összesítése szerint; a II., a III., a XIII. és a XVI. kerületben.

2010.08.28 14:55MTI

A jelöltállítás határideje pénteken délután négy órakor jár le, ajánlószelvényt is csak eddig az időpontig lehet gyűjteni.

Polgármester-jelölt az lehet a 100 ezer választó alatti kerületekben, akit az ott élő választópolgárok két százaléka, de legalább 300 választópolgár ajánlott. Két olyan kerület is van azonban Budapesten, ahol a 100 ezret meghaladja a választójogú lakosok száma; a XI. és a III. E két kerületben legalább kétezer érvényes ajánlásra van szükség a jelöltséghez.

Négy olyan kerület is van azonban, ahol már két jelöltet is nyilvántartásba vettek, vagy már csak az adott helyi választási bizottság hivatalos döntésére várnak. (Előbb ellenőrzik, valóban megvan-e a szükséges számú érvényes ajánlás, és csak ezt követően hoznak határozatot a nyilvántartásba vételről.) Két polgármester-jelöltet jelentettek be a VI., a VII., a IX., és a XXII. kerületben.

Független polgármesterjelölt még egy sincs, csak olyan induló, aki nem párt, hanem más társadalmi szervezet támogatásával indul el az október 3-ai megmérettetésen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.