Fel kéne bontania a szerződéseket

Fegyelmi Demszkynek a metrókocsik miatt?

Akár fegyelmi eljárást is indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky Gábor főpolgármester ellen, ha nem hajtja végre a metrókocsik szerződésének felbontásáról szóló júniusi döntést - írta Wintermantel Zsolt (Fidesz) álláspontja alapján a szerdai Magyar Nemzet.

2010.08.11 07:24MTI/Magyar Nemzet

A cikk beszámolt arról: a városháza szerint a főpolgármester dolgozik a közgyűlési határozatok végrehajtásán, de a Magyar Nemzet úgy látja, a tájékoztatásukból az derült ki, hogy azzal ellentétesen. 

A napilap értesülései szerint Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója eddig még nem kapott értesítést a fővárostól az Alstrom-metrókocsik ügyében hozott határozatról. 

A Magyar Nemzet idézte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodájának nyilatkozatát is, miszerint a közgyűlési döntéseiről a helyszínen és az internetről is értesült a BKV, hiszen napi rendszerességgel egyeztetnek annak következményeiről a fővárossal. 

Szerintük a főpolgármester végrehajtatja a döntéseket a BKV-val, ezért előterjesztést készít az illetékes bizottságok és a közgyűlés részére. 

Ezzel összefüggésben Wintermantel Zsolt (Fidesz) fővárosi képviselő a lapnak úgy nyilatkozott: jogszabályok írják elő, hogy mit tehet egy főpolgármester és munkajogilag ez felvetheti a fegyelmi eljárás indításának a lehetőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.