Elkótyavetyélték a szocik?

Ismeretlenek hordják a balettintézet épületből a sittet

Szombaton demonstrációt szerveztek az Andrássy úti világörökséghez tartozó volt balettintézet, az 1884-ben épített Dreschler-palota előtt a civilek, majd petíciót is eljuttattak a Kulturális és Örökségvédelmi Hivatalhoz, illetve a parlamenthez, kérve, mentsék meg a páratlan műemléket, amely tizenhárom éve az enyészeté

2010.08.09 07:48Magyar Hírlap

Ez olvasható a Magyar Hírlapban.

Az utóbbi hónapokban ismeretlenek hordják az épületből a sittet, a ház rogyadozik – a civilszervezetek emiatt feljelentést is tettek. A civil nekibuzdulásra az örökségvédelmi hivatal is felébredt, s a világörökségi törvény módosítását sürgeti.

A palotát 1997-ben adta el a szocialista városvezetés egy Trivest nevű cégnek, amely felbecsülte, majd az általa alapított Andrássy 25. Kft. 220 millió forintért – négyzetméterenként húszezerért – meg is vásárolta az Operával szemközt lévő közkincset.

A cég egy hónap múlva továbbadta két izraeli ingatlanbefektetőnek, majd 2007-ben egy portugál szállodalánc már 7,5 milliárd forintot fizetett érte. Most a portugálok által megvett cég a felszámolás sorsára jutott.

(Bővebben a mai Magyar Hírlapban)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.