Kiélezett vetélytársi viszonyok

Orbánt teszteli a Magyar Gárda?

A Magyar Nemzeti Gárda rendezvényéről közölt tudósítást szerdán a Neue Zürcher Zeitung (NZZ).

2010.07.07 10:23MTI

A Magyar Gárda új név alatt vonult fel Budapesten, és Orbán Viktort "teszteli" - írta a svájci napilap.

Felidézte, hogy a gárdát egy budapesti bíróság betiltotta, majd a legfelsőbb bíróság megerősítette az ítéletet. A lap szerint a gárda megpróbálja nevének csekély módosításával "megkerülni" a bírósági tilalmat. Újabban - írta - Magyar Nemzeti Gárdának nevezi magát a szervezet.

A tudósító megfogalmazása szerint a Jobbik és a gárda provokációkkal teszteli a kormány és a hatóságok cselekvőkészségét. Így például Vona Gábor a parlamenti eskütétel alatt levette a zakóját, ami alatt "fekete mellényt viselt, az - elvileg betiltott - Magyar Gárda egyenruhájának egyik darabjaként".

A legutóbbi felvonulás célja félreérthetetlenül az volt, hogy lemérjék az új kormány reakcióját.

A Fidesz "kiélezett vetélytársi viszonyban áll" a Jobbikkal. Noha a rendőrség nem oszlatta fel a rendezvényt, nagy létszámban kivonulva izolálta és ellenőrzés alatt tartotta azt; a hírek szerint 21 embert őrizetbe vettek - írta az NZZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.