Nem tartják elegánsnak

Majd most jól megmutatják: idén heteroszexuális felvonulás is lesz Budapesten

Idén nemcsak meleg büszkeség napja, hanem hetero büszkeség napja is lesz. A homoszexuálisok júliusban, a heteroszexuálisok szeptemberben vonulnak fel. Mindkét rendezvényt tudomásul vette a rendőrség.

2010.06.15 09:05MR1- Kossuth

Egy magánszemély jelentette be a rendőrségen a hetero büszkeség napi felvonulást. Koletár Csaba már tavaly jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, hogy egy, a melegfelvonuláshoz hasonló rendezvényt szeretne tartani az Andrássy úton szeptember 4-én, de akkor a BRFK az előre nem látható közlekedési helyzet miatt elutasította a kérelmet.

A férfi szerint a hetero büszkeség napja azért fontos, mert nemcsak az azonos neműek, hanem a különböző neműek kapcsolata is figyelemre méltó. A heterofelvonulás mellett idén is megtartják a meleg méltóság napját. A szervezők július 10-ére jelentették be a szokásos, Andrássy úti menetet - mondta az MR1-Kossuth Rádiónak a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője. Steiger Sándor úgy gondolja, hogy mindenkinek joga van a homoszexuálisokéhoz hasonló rendezvényt tartani. Hozzátette ugyanakkor: ha a szeptemberi felvonulók a meleg büszkeség napja ellen tiltakoznának, azt nem tartaná elegánsnak. A melegfelvonulás szervezői már felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. Az MR1-Kossuth Rádió úgy tudja, a BRFK a tavalyihoz hasonló módon biztosítja majd a rendezvényt, vagyis kordonok között vonulhatnak fel a résztvevők. Korábban több civil szervezet és a Kereszténydemokrata Néppárt is tiltakozott a meleg felvonulás ellen.

Lukács Tamás, a KDNP országgyűlési képviselője szerint egyik felvonulás sem jó ötlet. A politikus a Krónikának mondta, hogy a meleg méltóság menete ellen nem egy másik, provokatív rendezvényen kell tiltakozni.

„Az ember szexuális irányultsága a magánélet része, ennek következtében nem az utcára való, akármilyen a szexuális irányultság” – vélekedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.