Nem lett sokkal szűkmarkúbb magához a kormány

Az állami vezetők kedvezményeinek többsége érintetlen marad

Nem lett sokkal szűkmarkúbb magához az új kormány: a meghatározott körbe tartozó vezetők nagyjából ugyanolyan juttatásokra számíthatnak, mint eddig, kivéve az egészségügyi ellátást - írta a Népszabadság.

2010.06.12 09:29dakar.hu

A lap szombati számában ismerteti azt a rendeletet, amely szerint kivételes elbánásra a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok – vagyis az állami vezetők –, illetve a kormánybiztosok, a miniszteri (miniszterelnöki) biztosok, a miniszterek kabinetfőnökei, a központi államigazgatási szervek államtitkári vagy helyettes államtitkári illetményre jogosult vezetői, továbbá a politikai tanácsadók és főtanácsadók tarthatnak számot.

A kiemelt körbe tartozó, legfeljebb pár száz ember igazából egyetlen kedvezményt bukik el. A jogszabályból kikerült ugyanis az egészségügyi ellátásra vonatkozó passzus. Eddig „az állami vezetőt és a kormánybiztost a Miniszterelnöki Hivatal és a szolgáltatást nyújtó egészségügyi intézmény külön megállapodása szerinti” ellátás illette meg, amelynek költségét – ami évente nemigen érte el a százmilliós nagyságrendet – a költségvetés fedezte.

Ha nem születik újabb szabályozás, a miniszterek is sorban állhatnak majd a háziorvosi rendelőben, ugyanis a ma hatályos szabályok szerint csupán az állam- és a kormányfő, valamint az Alkotmánybíróság és a Legfelsőbb Bíróság elnöke jogosult alanyi jogon kivételes egészségügyi ellátásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.