A dokumentumot megismerhették a pártok is

Veres: döntsék el a nézők, hogy Orbán kijelentése tudatlanságból vagy rosszindulatból fakad

Veres a valóságtól mélységesen elrugaszkodónak nevezte Orbán Viktor kijelentését, amely szerint a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen azzal, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távú szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben.

2008.02.29 09:02MTI

A Déli Áramlat magyarországi szakaszának megvalósítására létrehozandó társaság igénybe fogja venni a Mol szakértelmét - mondta Veres János pénzügyminiszter a Magyar Televízió, Az Este című műsorában csütörtökön. A pénzügyminiszter elmondta, hogy megállapodás született arról: a Mol és a Gazprom projekt-cége folytatja a Déli Áramlat gázvezeték már megkezdett előkészítő munkálatait, a megvalósításra létrehozandó magyar-orosz cég pedig megvásárolja az ennek eredményeként elkészülő dokumentumokat.

A miniszter szólt arról is, hogy csütörtök reggel a frakcióvezetőkkel megállapodott arról: a parlament megvitatja majd, hogy a csütörtöki moszkvai megállapodás alapján létrejövő cégben melyik legyen a magyar száz százalékos állami tulajdonban lévő cég, amely tulajdonolja a közös cég százalékát. A kormány egyelőre a Magyar Fejlesztési Bankot javasolja, de ez megváltoztatható - mondta Veres.

Kérdésre válaszolva "a valóságtól mélységesen elrugaszkodónak" nevezte Orbán Viktor kijelentését, amely szerint Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen azzal, hogy a kormány egyelőre titkosított, hosszú távú szerződést köt Oroszországgal "a XXI. századot és a teljes Kárpát-medencei magyar nép életét meghatározó" energiakérdésben.

A pénzügyminiszter részletesen ismertette, hogy a szerződés tartalmát, miután a tervezetről megszületett a megállapodás megvitatták a parlamenti bizottságok a sajtó jelenlétében, és csütörtök reggel a magyar törvények szerint államtitkot képező dokumentumot megismerhették a parlamenti pártok frakcióvezetői is.

Utalt arra, hogy a bizottsági meghallgatás végén megkérdezte a résztvevőktől, hogy van-e olyan képviselő, aki úgy gondolja, hogy a megállapodás nem szolgálja a magyar érdekeket, és erre senki sem jelentkezett. "Döntsék el a nézők, hogy Orbán Viktor kijelentése tudatlanságból vagy rosszindulatból fakad" - mondta a pénzügyminiszter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.