Oda a mentelmi jog

Szilvásy körül szimatol a rendőrség

Szilvásy György volt titokminiszter ellen is újraindították a nyomozást, miután nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról - írja a szombati Magyar Nemzet.

2010.05.15 08:32Magyar Nemzet

A Gyurcsány-kormány titokminiszterét az UD Zrt.-ügyben hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg.

A parlamentből kiesett MDF politikusainál, Dávid Ibolyánál és Herényi Károlynál, akiket korábban személye adattal való visszaéléssel és kényszerítéssel gyanúsítottak volna, meg kellett szüntetni az eljárást, mert a korábbi parlament "megvédte" őket.

A nyomozás folytatásának nem lehet akadálya, ha az érintetteknek időközben megszűnik a parlamenti képviselői megbízatásuk, mentelmi joguk.

A Központi Nyomozó Főügyészség megteszi a szükséges lépéseket - mondta a lapnak Fazekas Géza szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.