"Ne engedjen az MSZP zsarolásának"

A Jobbiknak továbbra is kell a nemzetbiztonsági bizottságra

A Jobbik továbbra is igény tart az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának vezetésére - közölte Vona Gábor, a párt elnöke, miután véget ért a parlament alakuló üléséről szóló frakcióközi egyeztetés pénteken.

2010.05.14 12:28MTI/ ma.hu

Vona Gábor elfogadhatatlannak nevezte az MSZP azon igényét, hogy mind a költségvetési, mind pedig a nemzetbiztonsági bizottságot a szocialisták akarják vezetni.

Közölte: arra kéri Schmitt Pált, aki várhatóan házelnök lesz, hogy ne engedjen az MSZP zsarolásának, és hozzon felelős döntést. A politikus úgy fogalmazott: az MSZP maga a kirekesztő párt a magyar Országgyűlésben, hiszen 855 ezer embert akar kizárni a képviseleti demokráciából azzal a javaslatával, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottságában a Jobbik sem elnöki, sem alelnöki, sem pedig bizottsági tagsági helyet ne kapjon.

Kérdésre azt mondta, ha a kétharmados többség úgy dönt, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot végül az MSZP-re vagy adott esetben az LMP-re bízza, "azzal nem tudunk sajnos mit kezdeni", de úgy fogják értékelni ezt a lépést, hogy egy Fidesz-MSZP-paktum született a Jobbikkal szemben.

Hozzátette, a magyar demokrácia megcsúfolása lenne az a döntés, hogy a Jobbiknak nincs képviselője a nemzetbiztonsági testületben.

Vélemény: vihar egy pohár vízben

Vihar egy pohár vízben, hogy ha a Jobbik adja a nemzetbiztonsági bizottság elnökét, akkor az nagy gond lenne a gyakorlatban. Hiszen ha nem adják az elnököt, akkor is tagként minden iratba belenézhet a jobbikos tag, tehát például abba is, hogy a gárda ellen milyen titkosszolgálati intézkedéseket tettek, tesznek, vagy tenni fognak. Például ki az a személy, aki beépült közéjük, már ha van ilyen persze.

Ez tehát nem "elnöki kérdés", hanem elvi, hogy hogy kerülhet a parlamentbe a gárdát pártoló párt.

Persze ha az előző kormányok nem lopták volna szét az országot, lehet ilyen gond nem is adódik, tehát az előző kormányoknak kellene levonni a konzekvenciát, nem pedig hisztizni az elkerülhetetlenen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.