"Egy sajátos dallam, amit magyarságnak nevezünk"

A Fidesz és a KDNP megemlékezést tartott a Batthyány örökmécsesnél

Egy-egy szál fehér rózsát helyeztek el a Fidesz és a KDNP frakció képviselői a Batthyány örökmécsesnél a parlament pénteki alakuló ülése előtt.

2010.05.14 12:19MTI

Semjén Zsolt leendő miniszterelnök-helyettes az ünnepségen kiemelte: a nemzeti gondolat jegyében jöttek össze, a magyar emberek iránti elkötelezettségből.

"Senki nem adhatja az egyetemes emberiségnek Arany Jánost, Ady Endrét, és Bartók Bélát, csak a magyarság, csak mi. Ha mi eltűnünk a történelemből, az egyetemes emberiség lesz örökre pótolhatatlanul szegényebb, egy sajátos arccal, egy sajátos dallammal, amit magyarságnak nevezünk
" - mondta a KDNP elnöke.

Hozzáfűzte: éppen ezért a magyaroknak az egyetemes emberiséggel szembeni kötelessége magyarságának megőrzése és felmutatása.

Semjén Zsolt köszöntőjében beszélt arról is, hogy minden közösségnek szüksége van hagyományokra, szimbólumokra és tradíciókra. A KDNP elnöke ilyen szimbolikus tradíciónak nevezte, hogy a Hold utcai templomból, ahol a képviselők ökumenikus imádságon vettek részt délelőtt, a mártír miniszterelnök emlékművéhez mentek.

Batthyány Lajos miniszterelnöksége egyrészt a magyar megmaradás, élni akarás és önrendelkezés szimbóluma, illetve annak a jelképe, hogy az ezért való küzdelmet mindhalálig folytatni kell. "A hazáért mindhalálig" - fogalmazott a Semjén Zsolt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.