Nem reagált a kormányszóvívő

Kockázatos és jogsértő: mutyi a sávolyi MOTO Gp-pálya körül?

A sávolyi MOTO Gp-pálya állami támogatásának vizsgálatát követelik civil szervezetek - tájékoztatta az egyik kezdeményező, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezet kedden az MTI-t.

2010.03.09 17:55MTI

A Freedom House Europe, a K-Monitor közhasznú egyesület, a Transparency International Magyarország és a TASZ Bajnai Gordon kormányfő válaszát várja arra a kérdésre, milyen szempontok alapján döntött a kormány a sávolyi beruházás támogatása mellett - olvasható a közleményben.

Mint írták, a kedden nyilvánosságra került pénzügyminisztériumi anyagok arról tanúskodnak, hogy a tárca a beruházás állami támogatását és az állami óriáshitel konstrukcióját kockázatosnak és jogsértőnek ítélte. A múlt héten nyilvánosságra hozott hatástanulmány szakértői elemzése pedig egyértelműen kimutatta, hogy a felvázolt konstrukció számos kockázatot rejt magában és a 15 milliárd forintos MFB-hitel nyújtásával igen kedvezőtlen helyzetbe hozza a magyar államot. A szervezetek felhívták a figyelmet arra: "az ügyben a mai napig nem született adekvát válasz arra, miért döntött tavaly októberben a kormány mégis a beruházás támogatása és az MFB-hitel odaítélése mellett".

A civil szervezetek választ várnak a kormányfőtől a fenti kérdésre, és a szerződéskötés azonnali leállítását követelik -
zárul a közlemény. Szollár Domokos kormányszóvivő egyelőre nem kívánt az MTI-nek nyilatkozni az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.