Blöffel szerzett volna előnyt?

Nagy mutyi az egyetemen - kamuzott a rektor?

A hirado.hu értesülése szerint azért tartottak házkutatást a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben kedden, mert Szabó János rektor egy kitalált történettel próbált meg rávenni egy nemzetközi csomagküldő céget, hogy az általa javasolt biztonsági szolgálattal kössön szerződést.

2010.02.16 18:11MTI

A portál úgy tudja: a rektor azzal a kitalált történettel kereste meg a céget, hogy "a rendőrség nyomoz ellenük, mert egyes alkalmazottaik fegyvereket és kábítószert is szállítanak, de ő el tudja intézni, hogy a cég ebbe ne bukjon bele".

A Nemzeti Nyomozó Iroda nem sokkal korábban azt közölte, hogy befolyással üzérkedés bűntette miatt több helyen tartott házkutatást a gazdaságvédelmi főosztály, az egyiket az egyetem rektori helyiségeiben. A házkutatásokat követően több személyt gyanúsítottként hallgattak ki befolyással üzérkedés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - közölték.

"Az eljárás sikerességének érdekében az ügyről mást egyelőre az iroda nem kíván közölni"
- olvasható a közleményben.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen folytatott házkutatás összefüggésben lenne akár a BKV-nál folyó nyomozással, felújítási vagy ingatlanértékesítéssel.

A szaktárca közölte: a házkutatás kapcsán senkit nem vettek őrizetbe a Honvédelmi Minisztériumban. A tárca az NNI-től azt a tájékoztatást kapta, hogy az egyetemi rektor irodájában zajló házkutatás nincs összefüggésben a felsőoktatási intézménnyel és a HM-mel.

"A Honvédelmi Minisztérium felkéri a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), hogy mihamarabb adjon tájékoztatást a közvéleménynek a ZMNE-n tartott házkutatás okáról, a feltételezett bűncselekményről, a felesleges találgatások elkerülése érdekében
" - áll a tárca közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.