"Összemosták"?

RTL Klub: a Mónika Show-ra nem érvényes az ombudsmani megállapítások többsége

Az RTL Klub szerencsétlen megoldásnak tartja, hogy az adatvédelmi biztos ajánlásában "összemosta" a Mónika Show és a Joshi Bharat című kibeszélőshow vizsgálatának megállapításait - reagált pénteken a csatorna kommunikációs igazgatója Jóri András csütörtökön közzétett megállapításaira.

2010.02.12 13:39MTI

Rényi Ádám az MTI-nek azt mondta, hogy a megállapítások többsége a Mónika Show-ra biztosan nem érvényes. A kommunikációs igazgató kijelentette, hogy az RTL Klub műsorában a szereplők megfelelő tájékoztatást kapnak az adással kapcsolatban, lehetőségük van a felvétel következmények nélküli letiltására és tájékoztatják őket az adatvédelmi jogszabályokról is.

Hozzátette, hogy a szereplők kapnak példányt a szerződésből. Kitért arra is, hogy több további pontnál "nyitott kapukat döngetnek a megállapítások". Szavai szerint néhány apróbb változtatási javaslatról érzik úgy, hogy a Mónika Show-val kapcsolatban is megfogalmazódhattak. Kijelentette, hogy ezen a pontokon változtatnak a gyakorlatunkon.

Jóri András adatvédelmi biztos csütörtökön az MTI-hez is eljuttatott ajánlásában arról írt, hogy a kibeszélőshow-k szereplői kizárólag a felvétel leforgatása után megadott hozzájárulásukkal egyezhetnek bele személyes adataik kezelésébe, ha előzőleg nem közlik a műsorban velük együtt fellépő többi szereplő nevét, illetve a témát.

Véleménye szerint csak ez az írásbeli hozzájárulás lehet az alapja a Joshi Bharat és Mónika Show című kibeszélőműsorok szereplőire vonatkozó személyes adatok jogszerű kezelésének.

Az adatkezelő a szereplőjelölteket köteles a műsorkészítés és az adatkezelés minden lényeges körülményéről tájékoztatni.

Ennek ki kell terjednie egyebek mellett a műsor jellegére, annak címére, a beszélgetőpartnerek és a műsorvezető nevére, illetve a műsor témájának megnevezésére - hangsúlyozta Jóri András, miután az Országos Rádió és Televízió Testülettől (ORTT) áttett állampolgári panaszok és az adatvédelmi biztos irodájához érkezett beadványok nyomán elvégezte a vizsgálatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.