Jogsértően kelt szárnyra

Júliusban megszülethet a végső döntés a turulszoborról

Ismét újabb fél évet csúszhat a hegyvidéki turulszobor ügyének tárgyalása, amelyről várhatóan júliusban dönthet a Legfelsőbb Bíróság (LB).

2010.02.10 07:18Népszava

A Népszava szerint változás oka, hogy eddig az LB-nél úgy számoltak, a felek sürgős tárgyalást kérnek, ám ezt az építtető XII. kerületi önkormányzat és az államigazgatási hivatal sem igényelte. A "tárgyalást az ügy érkezésének törvényes rendje alapján az LB áprilisban tűzi ki, várhatóan egy nyári időpontra" - mondta lapnak Madarász Gabriella, az LB közigazgatási kollégiumának vezetője. Július végétől augusztus végéig törvénykezési szünet van, de úgy becsülte, még azelőttre kitűzhető a per.

A Népszava emlékeztetett arra, hogy ezzel majdnem öt év után kerülhet csak pont a vitás történet végére, a Legfelsőbb Bíróság döntését ugyanis már nem lehet megfellebbezni, azt végre kell hajtani.

A cikk felidézte: az LB elé azután került az ügy, hogy a Pokorni Zoltán fideszes polgármester vezette helyhatóság felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fővárosi Bíróság (FB) tavaly júniusi jogerős határozata ellen, melyben a bíróság - 2008-as döntését megerősítve - megállapította: a 2005 októberében felavatott szobor elhelyezése jogsértő volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.