Záródnak...?

Terhelő vallomások árnyékában: a BKV szerint Tóthfalusi nem írt alá tanácsadói, végkielégítési szerződéseket

Tóthfalusi György, a BKV igazgatóságának korábbi SZDSZ-es elnöke nem írt alá sem tanácsadói, sem végkielégítéssel kapcsolatos szerződéseket - közölte a BKV hétfőn az MTI-vel.

2010.02.01 15:59MTI

Tóthfalusi György 2007 nyarától 2009 őszéig volt az igazgatóság elnöke. Ez alatt az idő alatt sem ő, sem az igazgatóság többi tagja nem írt alá ilyen szerződéseket - olvasható a BKV közleményében.

Az igazgatóság elnöke az igazgatóság egy másik - a közleményben meg nem nevezett - tagjával írta alá Antal Attila volt vezérigazgató munkaviszonyának megszüntetését, de az sem végkielégítést, sem felmentési időt nem tartalmazott
- közölték, hozzátéve: a volt vezérigazgató az időarányos prémiumot és a ki nem vett szabadság megváltásra szolgáló összeget kapta meg.

Az atv.hu vasárnap arról értesült, hogy Antal Attila és Balogh Zsolt korábbi vezérigazgatók - Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes mellett - Tóthfalusi Györgyre is terhelő vallomást tettek. Közlésük szerint Tóthfalusi 2009 szeptemberében az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága ellenőrző albizottságának úgy nyilatkozott, hogy nem volt információja a BKV-s végkielégítések mértékéről a fővárosi tömegközlekedési cég igazgatótanácsának.

A portál hozzátette: az MR1-Kossuth Rádió értesülése szerint azonban Tóthfalusi írta alá azt a végkielégítési szerződést, amelynek nyomán Futó Sándor igazgatósági elnöki főtanácsadó 30 millió forinttal távozott a közlekedési társaságtól. A Kossuth Rádió értesülése szerint a két férfinak üzleti kapcsolata is volt.

Tóthfalusi György az MTI-nek vasárnap azt mondta: mivel a tanács egyetlen tagjának sincs önálló aláírási joga, így amikor ő szerződést írt alá, akkor a másik aláíróval együtt az igazgatótanácstól kaptak erre felhatalmazást. Munkáltatóként Antal Attila felmentését és Kocsis István munkaszerződését írta alá.

Ezenkívül az igazgatótanács semmilyen munka- vagy tanácsadói szerződés megkötésében, végkielégítés jóváhagyásában nem vett részt -
tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.