Csalás és egyebek a bűnlajstromban

Házi őrizetbe került a BKV volt vezérigazgatója

Házi őrizetbe helyezte Antal Attilát, a BKV volt vezérigazgatóját a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteken.

2010.01.29 14:23MTI

A csalás és más bűncselekmények miatt folyó büntetőeljárásban a Fővárosi Főügyészség indítványára 30 napra elrendelte Antal Attila házi őrizetét a bíróság. A Fővárosi Bíróság honlapján olvasható tájékoztatás szerint a döntés jogerős. "A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Sz-né Sz. Eleonóra és társai ellen a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályán folyamatban lévő büntetőügyben 2010. január 29. napján a Budai Központi Kerületi Bíróság a Fővárosi Főügyészség házi őrizet elrendelésére vonatkozó indítványának helyt adva elrendelte A. Attila gyanúsított házi őrizetét 2010. február 28. napjáig" - közölte a bíróság.

A kényszerintézkedés indoka egyfelől az, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható, másfelől pedig, hogy szabadlábon hagyása esetén meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást. Antal Attilát - aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója - kedden vette őrizetbe a rendőrség. Akkor azt közölték: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként, a társaság veszteséges működése ellenére, vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

Antal Attila a rendőrségi gyanúsítás ellen panasszal élt. Az ügyészség péntek reggel közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendőrség "előterjesztésében foglaltakkal egyezően, figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására" indítványozta a házi őrizetet. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére mindezt annyival egészítette ki, hogy Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.