Egyszerűsíteni, egyszerűsíteni, egyszerűsíteni?

Rogán felére csökkentené az önkormányzati képviselők számát

Az idei őszi önkormányzati választáson még biztosan elindul az V. kerületi polgármesteri posztért Rogán Antal, aki szerint az önkormányzati képviselők számát érdemes lenne a felére csökkenteni.

2010.01.09 08:32Népszava

A fideszes politikus erről a Népszavában szombaton megjelent interjúban beszélt.

Rogán Antal úgy véli, 2010-ben itt az ideje a város működtetését, szerkezetét, politikai döntéshozatali mechanizmusait egyszerűsíteni, így ezekről a kérdésekről a parlamenti választások után egyeztetni kell. Szerinte a fizetett önkormányzati képviselők számát érdemes a felére csökkenteni.

A polgármesterek, a főpolgármester személyes felelőssége a döntések előkészítésében, végrehajtásában lehetne lényegesen nagyobb, a testületekben pedig a döntéshozatali funkció helyett az ellenőrzésre kellene helyezni a hangsúlyt - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.