"Nem keresztes hadjáratot akarunk folytatni"

Rogán: 80-100 milliót kaphat az V. kerület az egészségügyi tárcától

Mintegy 80-100 millió forintot kaphat az V. kerületi önkormányzat az Egészségügyi Minisztériumtól (EÜM) a 2007 óta, tehát két év alatt elmaradt parkolási díjakért - mondta Rogán Antal (Fidesz) polgármester hétfőn.

2009.09.28 19:16MTI - Fotó: MTI

Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg a polgármestert, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn kihirdetett elsőfokú ítéletében elutasította az állam tulajdonjog iránti keresetét, így az V. kerületi önkormányzaté marad az Egészségügyi Minisztérium parkolója. Rogán Antal szerint a bíróság döntésével beigazolódott, hogy a terület az önkormányzaté, a tárca ennek ellenkezőjét semmivel nem tudta bizonyítani.

A tárca épületénél kialakított parkolóban ezért rá ugyanazok a szabályok érvényesek, mint bárkire, aki az V. kerületben parkol. Ebből az is következik, hogy az elmúlt két évben elmaradt parkolási díjak az önkormányzatot illetik, így a belváros 80-100 millió forinthoz juthat - tette hozzá. Mint rámutatott, a bíróság döntése megnyitja a jogalapot arra, hogy a 2007 előtti öt évre vonatkozó parkolási díjat is behajtsa valamilyen formában az önkormányzat. A parkolási díjat azért öt évre szeretné megkapni az önkormányzat, mert a korábbi időszakra már elévült a követelés.

A polgármester kiemelte: nem akarnak több pert, inkább megállapodnának a minisztériummal, "nem keresztes hadjáratot akarunk folytatni, hanem tárgyalni szeretnénk" - fűzte hozzá. Emlékeztetett, hogy eddig mindenkivel sikerült megállapodniuk a 2007 előtti ötéves periódust érintő parkolási díjakról, s mindenkinek el is engedték a kötelezettségeit, csak a minisztérium ment bele egy "véget nem érő pereskedésbe".

A polgármester azt szeretné, ha az Egészségügyi Minisztérium előtti parkoló megnyílna, s ott bárki parkolhatna. Véleménye szerint "ma, amikor az egészségügyben kevés pénz van, nem lenne jó, ha a minisztérium évi 40 millió forintot költene arra, hogy a saját dolgozói ingyen parkoljanak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.