A párt feloszlatását is akarja a gyanú miatt

Az SZDSZ működésének felfüggesztését kérik az ügyészségtől

Az SZDSZ működésének felfüggesztését kéri a Legfőbb Ügyészségtől egy magánszemély a törvénysértések gyanúja miatt. Azt is kéri: a vádhatóság kezdeményezze a párt feloszlatását is, amennyiben a törvényes működése a továbbiakban sem biztosítható.

2008.02.20 10:19hirTV

Keddi sajtótájékoztatóján Magyar Bálint elmondta: támogatják a nyomozó szerveket a magánokirat-hamisítás miatt indított nyomozásban. A vizsgálatot a legszigorúbban fogják venni és a lehető legrövidebb időn belül az SZDSZ ügyvivői testülete ajánlást fog tenni az országos tanácsnak a további lépésekre és a következményekre.

A Népszabadság szerint legkorábban május végére hívhatja össze az SZDSZ a tisztújító küldöttgyűlést az elnökválasztás ügyében. Gulyás József, a párt országos tanácsának elnöke megfontolandónak tartja a teljes tisztújítást is. Ez azt jelentené, hogy a helyi pártszervezeteknek új küldötteket kellene állítaniuk. A rendőrség hétfő óta nyomoz magánokirat-hamisítás gyanújával az SZDSZ elnökválasztása ügyében.

Az eljárás a Deport '56 szervezet feljelentésére indult. A bűncselekmények megalapozott gyanúját a Hír Televízióban és a Magyar Nemzetben bemutatott bizonyítékokkal igazolták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.