Csak Szilveszterkor lehet használni

Hétfőtől lehet tűzijátékokat vásárolni, a petárda tiltott gyümölcs

Hétfőtől lehet megvásárolni engedély nélkül azokat a kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján 18 órától másnap reggel 6 óráig szabad felhasználni.

2009.12.26 12:58MTI
hirdetés

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője szombaton az MTI-nek elmondta: ezeket a pirotechnikai termékeket az arra kijelölt helyeken lehet megvásárolni. Az árusok általában bevásárlóközpontok parkolójában, forgalmasabb helyeken találhatók meg. Közölte: az elárusító helyeket a rendőrség engedélyezi, de a tűzoltóság is részt vesz a kérelmek elbírálásában.

A szakember hangsúlyozta, a kis- és közepes tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatják, alkalmazásukért pedig a használó teljes felelősséggel tartozik. A fel nem használt pirotechnikai termékeket legkésőbb január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyére - ismertette, hozzátéve, hogy a kereskedőnek ezeket vissza kell vennie, pénzt viszont nem köteles visszaadni. Ha a vevő nem használta fel a tűzijátékot, és azt nem viszi vissza az eladónak, vagyis tárolja, szabálysértést követ el. Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra is, hogy petárdát árulni és használni egyaránt tilos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Itt a keret, amelyen keresztül nézve élettel teli, spontán és szerethető a hétköznap, a város, a pillanat!

Budapest in Love: szerelmes főváros a mindennapi emberek tolmácsolásában - szenzációs videóval. Mert tele van a város szerelemmel!

Kulturális érték - Új Hermina: kiállítás és koncert egy térben

ma.hu

Magyarország, ezen belül Budapest - még szorosabban véve, Zugló - izgalmas kulturális értekkel gazdagodott. Katona Kálmán (1998-2000 hírközlési és vízügyi miniszter,1990-1994, 2002-2006 országgyűlési képviselő) képzőművészeti kiállítóhelyet hozott létre Hermina Galéria néven. Az első tárlat címe: ZENEKÉP. Szerkesztőségünk a koncerttel egybekötött megnyitón beszélgetett az új kultúrhely kezdeményezőjével. Képgalériával!

hirdetés
hirdetés

top fórum témák:

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.