Csak Szilveszterkor lehet használni

Hétfőtől lehet tűzijátékokat vásárolni, a petárda tiltott gyümölcs

Hétfőtől lehet megvásárolni engedély nélkül azokat a kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján 18 órától másnap reggel 6 óráig szabad felhasználni.

2009.12.26 12:58MTI
hirdetés

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője szombaton az MTI-nek elmondta: ezeket a pirotechnikai termékeket az arra kijelölt helyeken lehet megvásárolni. Az árusok általában bevásárlóközpontok parkolójában, forgalmasabb helyeken találhatók meg. Közölte: az elárusító helyeket a rendőrség engedélyezi, de a tűzoltóság is részt vesz a kérelmek elbírálásában.

A szakember hangsúlyozta, a kis- és közepes tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatják, alkalmazásukért pedig a használó teljes felelősséggel tartozik. A fel nem használt pirotechnikai termékeket legkésőbb január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyére - ismertette, hozzátéve, hogy a kereskedőnek ezeket vissza kell vennie, pénzt viszont nem köteles visszaadni. Ha a vevő nem használta fel a tűzijátékot, és azt nem viszi vissza az eladónak, vagyis tárolja, szabálysértést követ el. Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra is, hogy petárdát árulni és használni egyaránt tilos.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Belépés:

regisztráció

Regisztráció:

belépés
hirdetés

Zéró tolerancia az antiszemitizmusnak

Forrás: Takács Szabolcs Ferenc

Takács Szabolcs Ferenc miniszteri biztos a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetségről és a 2015. évi magyar elnökség feladatairól - Dombi Gábor, "A Holokauszt Emlékév 2014 és folytatása" weboldal szerkesztőjének interjúja.

Álljunk meg egy szóra! Basszusgitárosból szólógitárosnak állt Vágó István?!

A négy felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező, gyógyszer-vegyészmérnök diplomás televíziós műsorvezetőt, szerkesztőt, Vágó Istvánt (vagy, ahogy jobban ismerik: a kvíz műfajának ismert képviselőjét) a Parlament épülete előtt állítottuk meg egy szóra.

hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.