Csak Szilveszterkor lehet használni

Hétfőtől lehet tűzijátékokat vásárolni, a petárda tiltott gyümölcs

Hétfőtől lehet megvásárolni engedély nélkül azokat a kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján 18 órától másnap reggel 6 óráig szabad felhasználni.

2009.12.26 12:58MTI

Dobson Tibor, a fővárosi tűzoltóság főosztályvezetője szombaton az MTI-nek elmondta: ezeket a pirotechnikai termékeket az arra kijelölt helyeken lehet megvásárolni. Az árusok általában bevásárlóközpontok parkolójában, forgalmasabb helyeken találhatók meg. Közölte: az elárusító helyeket a rendőrség engedélyezi, de a tűzoltóság is részt vesz a kérelmek elbírálásában.

A szakember hangsúlyozta, a kis- és közepes tűzijátékokat csak nagykorúak vásárolhatják, alkalmazásukért pedig a használó teljes felelősséggel tartozik. A fel nem használt pirotechnikai termékeket legkésőbb január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyére - ismertette, hozzátéve, hogy a kereskedőnek ezeket vissza kell vennie, pénzt viszont nem köteles visszaadni. Ha a vevő nem használta fel a tűzijátékot, és azt nem viszi vissza az eladónak, vagyis tárolja, szabálysértést követ el. Dobson Tibor felhívta a figyelmet arra is, hogy petárdát árulni és használni egyaránt tilos.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.