Ki figyel az állami gondozottakra?

Megszorítások: a veszélyeztetett gyerekek óriási bajban vannak!

A megszorítások miatt az ország szegényebb részein ritkábban ellenőrzik majd a gyermekvédelmi szakemberek a veszélyeztetett gyerekeket és a nevelőszülőket.

2009.11.09 09:44Magyar Nemzet Online

Ez súlyos veszélyt jelent a gyerekekre. Az utógondozói ellátás korhatárának feltétel nélküli csökkentése miatt várhatóan több gyerek kerül majd hajléktalanszállóra, és nőni fog a visszaeső droghasználók száma is.

Radoszáv Miklós, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat főigazgató-helyettese szerint az elmúlt években nyakra-főre zárták be a gyermekotthonokat, most pedig sok helyen férőhelyhiány van.

A szakemberek azt szeretnék, ha a fenntartóknak kötelező lenne rendelkezésre állási helyeket fenntartani, különben hatalmas a baj, ha hirtelen megnő az állami gondoskodásba bekerülő gyerekek száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.