Nagyon kapar az uniós posztért

Végre: Középfokú nyelvvizsgát tett Veres János volt pénzügyminiszter

Középfokú angol nyelvvizsgát tett a múlt héten Veres János volt pénzügyminiszter - írta szerdai számában a Magyar Nemzet a szocialista politikus nyilatkozatára hivatkozva.

2009.10.28 08:16Magyar Nemzet

A lap emlékeztetett: Veres János első azon a listán, amelyen az MSZP a brüsszeli uniós biztosi poszt betöltésére alkalmas jelölteket sorolta fel a kormányfőnek. Bajnai Gordon egyelőre nem hozta meg a végleges döntését. Veres János a Magyar Nemzetnek annyit mondott: Budapesten vizsgázott és "sok hónapot" fordított a felkészülésre.

A volt pénzügyminiszter korábban az MTI felvetésére, mely szerint a poszttal összefüggésben aggályok fogalmazódtak meg az idegennyelvtudását illetően, azt mondta: "régi ismeretek alapján próbálnak valakik az idegennyelvtudás hiányával vádolni, az elmúlt időszakban sokat tettem annak érdekében, hogy a meglévő angol nyelvismeretemet tovább fejlesszem, ezt a közeli időszakban nyelvvizsgával is szeretném dokumentálni".

Hozzátette: németül eddig is kommunikált már a német nyelvterületről érkező kollégákkal. Egyébként nem tolmácsot keresnek az Európai Bizottságnál, politikus szakembereket várnak, ezt világosan megfogalmazták többen - mondta akkor a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.