A gúnya miatt van minden?

Vizsgálat a Magyar Gárda keszthelyi ünneplése miatt

Vizsgálja a rendőrség az október 23-i, keszthelyi városi ünnepségen megjelent Magyar Gárda tagok magatartásának jogellenességét - tájékoztatta az MTI-t szombaton közleményben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

2009.10.24 12:43MTI

A keszthelyi önkormányzat által szervezett pénteki megemlékezésen és koszorúzáson "a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájában megjelent személyek magatartásának jogellenességét" vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrségi közlemény úgy fogalmaz: "ennek alapján a szükséges eljárást kezdeményezi az érintett személyekkel szemben".

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a megyében október 22-én és 23-án összesen 16, előre bejelentett rendezvényt, megemlékezést tartottak, előzetes bejelentés nélküli, spontán demonstráció nem volt. "A megemlékezések rendbontás, atrocitás nélkül befejeződtek, rendőri kényszerintézkedés alkalmazására egyik rendezvényen sem kellett sort keríteni" - tudatta közleményében a zalai rendőr-főkapitányság.

Pénteken Keszthelyen, a városi ünnepségen a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda két csoportja is felsorakozott és koszorúzott. A Fő téren, az '56-os emlékműnél tartott megemlékezésen beszédet mondott a megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) és a város polgármestere, Ruzsics Ferenc (Fidesz-KDNP), az emlékműnél pedig - mások mellett - koszorút helyeztek el a szocialista párt politikusai és a rendőrség képviselői is.

A Zala Hírlap szombati kiadásának beszámolója szerint jelentős létszámban képviseltette magát a Magyar Gárda a keszthelyi megemlékezésen. A Monitor Magazin internetes portálon közzétett fotókon az látható, hogy a betiltott Magyar Gárda két külön csoportja, összesen harminc-negyven formaruhás - közöttük több gyerek - sorakozott fel az ünnepségen.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére pénteken azt közölte: Keszthelyen nem volt olyan esemény vagy atrocitás, amely rendőri intézkedést követelt volna. A Magyar Gárda nevében nem jelentettek be a megyében egyetlen rendezvényt sem, csupán egy magánszemély jelezte, hogy az ünnepség után koszorút helyez el a keszthelyi emlékműnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.