Magyarország elindulhat a változás útján

Orbán: "Ezt így nem", az emberek ebben ma egyetértenek

Olyan széleskörű egyetértés jött létre 2007-ben, amire nem volt példa a rendszerváltoztatás óta - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke országértékelő beszédében szerdán, a Syma csarnokban.

2008.02.13 18:35MTI

A pártelnök azt mondta: arról szeretne beszélni, hogy 2007-ban milyen jó dolgok történtek, és nem arról, hogy mi volt rossz, mert azt mindenki tudja. Szerinte 2007-ben a jó hír, hogy omladozni kezdtek a magyar embereket elválasztó falak. "Ezt így nem", az emberek ebben ma egyetértenek - fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint ma Magyarországon van pénz, hiszen a kormány körülbelül 120 milliárd forintot költött el rossz célokra. A Fidesz elnöke erről tizedik alkalommal megtartott országértékelésében beszélt szerdán Budapesten, a SYMA csarnokban. "Bátran jelentjük ki, hogy van pénz, csak nem oda teszik, nem oda juttatják, ahova kellene" - fogalmazott a Fidesz elnöke, aki hozzátette: ha összeadnánk, hogy propagandára, hirdetésre, tanulmányokra, új autókra, telefonokra, bútorokra mennyi pénz ment el, akkor valahol a 120 milliárd forint körül lenne az összeg. Orbán Viktor szerint rossz az az észjárás, amely azt magyarázza, hogy mit miért nem lehet megcselekedni. Magyarország ma ezen az úton jár, ám ez az észjárás, ez a gondolkodás "vakvágány".

A pártelnök közölte: a Fidesz programja más észjárást követ, hiszen "mi a növekedésben bízunk, nem az egyre vékonyabb szeletekben, hanem az egyre nagyobb kenyérben hiszünk" - fogalmazott. Hozzátette: abban hisznek, hogy nem a mai kenyeret kell másképp szeletelni, hanem nagyobb kenyeret kell sütni. Ez a növekedés programja - jelentette ki.

A népszavazáson az igenek győzelme egy új korszak nyitánya lesz, március 9-én Magyarország elindulhat a változás útján - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke országértékelő beszédében szerdán, a Syma csarnokban. A pártelnök hozzátette: csak az embereken múlik, hogy az első siker lendületével meddig juthatunk, és hány állomás kell még a végső sikerhez. Az első lépés hosszát az határozza meg, hogy mennyien mennek el, és hogyan fognak szavazni - fogalmazott.

Szerinte ez az út egy igazi nagy célhoz vezet, amikor olyan kormánya lesz Magyarországnak, amelyik csak akkor érezheti magát sikeresnek, ha az emberek is sikeresek. Orbán Viktor úgy fogalmazott: ha így mennek tovább a dolgok, akkor Magyarországon még egy olyan téves képzet is kialakulhat, hogy a diktatúra többet tudott adni az embereknek, mint amit ma a szabadság ad.

A bajok gyökere azonban ott van, hogy ma azok építik a kapitalizmust, akik 20 éve riogattak vele, és pontosan olyanra építik, mint amilyennel riogattak - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.