Nyilvános helyzetértékelő a népszavazás kapcsán

Frakció-, és elnökségi ülés: Orbán Viktor beszédet mond ma

A hétfői frakcióülés előtt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke nyilvános beszédet mond. Szintén hétfőn kezdődik meg a párt három napos elnökségi ülése Debrecenben.

2008.01.28 09:15MTI

Frakcióülést tart hétfőn a Fidesz, a tanácskozás elején Orbán Viktor pártelnök nyilvános beszédet mond. A délelőtt kezdődő ülésen a Fidesz elnöke helyzetértékelőt tart a népszavazás kapcsán. Az azt követő zárt ülésen szintén a népszavazás lesz a téma – közölte Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője.

Orbán Viktor most először tart nyilvános helyzetértékelőt azóta, hogy a múlt héten Sólyom László köztársasági elnök március 9-re kitűzte a referendum időpontját. A pártelnök az államfő bejelentését követően rövid nyilatkozatában csak annyit mondott: a magyar demokrácia szégyene, hogy ennyi évvel a rendszerváltás után egy évig kell harcolni egy alkotmányos jog érvénysüléséért, ezért örül annak, hogy Sólyom László a lehető legrövidebb időn belül kitűzte a népszavazás időpontját.

Szintén ide kapcsolódó hír, hogy a háromnapos elnökségi ülést tart szintén hétfőtől Debrecenben. A legnagyobb ellenzéki párt vezetői két héttel ezelőtt Siófokon tanácskoztak háromnapos elnökségi ülésen. A fő téma várhatóan a népszavazás lesz, amelyet március 9-re tűzött ki Sólyom László köztársasági elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.