Ismét rosszul lett egy otthon szülő nő

Nem bizonyított, hogy Geréb Ágnes jelen volt a solymári otthonszülésnél

Csak a folyamatban lévő tanúmeghallgatások után lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Geréb Ágnes jelen volt vagy sem a péntek hajnali solymári otthonszülésnél - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője péntek délután az MTI-vel.

2009.09.18 19:39MTI

Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a budaörsi rendőrkapitányság vizsgálja a péntek hajnali otthonszülés körülményeit. Fényt kívánnak deríteni az anya állapotromlásának okaira (emiatt a nőt és újszülöttjét kórházba szállították), illetve ezzel összefüggésben arra is, terhel-e valakit felelősség. Hozzátette: az anya meghallgatása után a fellelhető tanúkat is kikérdezték, illetve további tanúkat keresnek, adatokat gyűjtenek.

Csak az összegyűjtött információk és a meghallgatások összevetése után jelenthető ki bizonyosan, hogy Geréb Ágnes jelen volt-e a szülésnél. Megválaszolásra vár az a kérdés is, hogy ha ott volt, akkor milyen "minőségében". Ha ugyanis a bíróság által eltiltott tevékenységet folytatva vett volna részt a szülésnél, akkor kuruzslás címén büntetőeljárás indulhatna ellene - jelentette ki Beluzsárné Belicza Andrea.

Péntek hajnalban otthonszülés módszerével hozta világra gyermekét solymári lakásában egy nő, aki a szülést követően rosszul lett, ezért mentőt kellett hívni hozzá. A mentők kiérkezésekor a helyszínen már orvos is tartózkodott, ennek ellenére az anyát és gyermekét kórházba szállították. Bár közvetlen életveszély nem állt fenn, a felelősség megállapítására a budaörsi rendőrkapitányság vizsgálatot indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.