Eltiltották, mégis szülesztett

Mentőt kellett hívni: Geréb Ágnes újra hibát követett el egy otthonszülésen!

Kórházba kellett szállítani egy újszülöttet Solymáron, mert komplikációk léptek fel az otthonszülésnél - értesült az MTI pénteken; a rendőrség tájékoztatása szerint a szülést Geréb Ágnes vezette le.

2009.09.18 12:11MTI

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: péntekre virradó éjjel Solymáron az e tevékenységtől korábban eltiltott Geréb Ágnes vezetett le egy otthonszülést, ám közben komplikációk léptek fel, ezért az újszülötthöz mentőt kellett hívni.

A részletekről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást, annyit azonban megjegyzett, hogy egyelőre nem tudni, lesz-e büntetőjogi következménye az esetnek.

Az Országos Mentőszolgálat ügyeletese sem szolgált egyelőre bővebb információval, az újszülött állapotát firtató kérdésre sem válaszolt, csak annyit közölt: még tart az adatgyűjtés.

Geréb Ágnest 2007 októberében a bíróság jogerősen három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyász szakma gyakorlásától egy 2000-ben lezajlott szülés során elkövetetett foglalkozási szabálysértés miatt.

Ez év augusztusában pedig egy 2007 szeptemberében levezetett szülés miatt - mivel közben meghalt az újszülött - halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.