Hétfőn szavaz az Országgyűlés

Azonos nemű párok mégsem fogadhatják örökbe élettársuk gyermekét

Az azonos nemű párok mégsem fogadhatják örökbe élettársuk gyermekét, a kormány ugyanis - szociális tárca javaslatára - visszavonja az elfogadás előtt álló új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) idevágó rendelkezését, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés.

2009.09.12 08:34Népszava

A napilap úgy tudja: a minisztérium nemzetközi egyezményekre és a gyermekek fejlődésére hivatkozik, a melegeket és leszbikusokat képviselő szövetség viszont azt kéri a pároktól, álljanak ki az élettársak örökbefogadási joga mellett.

A tervezetet korábban a kormány, és valamennyi parlamenti bizottság támogatta.

A szociális minisztériumnál a Népszavának úgy nyilatkoztak: nem illeszkedik a nemzetközi tendenciákhoz és elvárásokhoz az azonos nemű párok örökbefogadási lehetősége, ezért nem támogatják. A gyerekek megfelelő neveltetéséhez férfi és nő is kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.