Tüdőbetegek kerültek veszélybe ezzel

Vége: Bezárták a CF betegeket ellátó centrumot a TBC Intézetben

Megszüntették a gyógyíthatatlan cisztás fibrózisos (CF) betegeket ellátó centrumot az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézetben - írja a keddi Magyar Hírlap.

2009.09.01 08:28Magyar Hírlap

A cisztás fibrózis genetikai betegség, amely leginkább a tüdőt károsítja: a betegek szervezete fogékonnyá válik a légúti fertőzésekre, ami a tüdő fokozatos pusztulásához vezet.

A lap információi szerint a CF-centrumban kezelt nyolcvan betegből a továbbiakban csak a fővárosiakat és a pest megyeieket fogadná a budai hegyekben működő intézmény.

A Korányiban a lapot úgy tájékoztatták, hogy az Egészségügyi Minisztérium nem engedélyezte nekik a nyilatkozattételt, a tárcánál pedig azt közölték a Magyar Hírlappal, hogy helyreigazítási kérelemben válaszolnak majd a megkeresésükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.