Manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását?

Felfedte magát az SZDSZ-t csalással megvádoló férfi

Köteles Péter miskolci vállalkozó mondta egy televíziós társaságnak, hogy egyesek manipulálták a Szabad Demokraták Szövetsége tavalyi elnökválasztását - ezt maga az érintett erősítette meg a Boon nevű internetes honlapnak hétfőn.

2008.02.12 07:45Magyar Nemzet

A férfi a műsornak azt mondta: négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra. A Boon információi szerint Köteles Péter miskolci vállalkozó nyilatkozott a Hír Tv-nek. (Köteles Péter tagja a pártnak, és 2006-ban a választásokon Miskolcon indult mint önkormányzati képviselőjelölt, az SZDSZ színeiben.)

Köteles a portállal közölte: ő nyilatkozott a Hír Tv adásában. Köteles Péter azt is elmondta, hogy a csalás, hamisítás vádját továbbra is fenntartja, de elképzelhetőnek tartja, hogy Fodor Gábor és Kóka János erről nem tudtak. Arra kéri T. Asztalos Ildikót, a párt megyei elnökét, hogy a jelenléti íveket hozzák nyilvánosságra, hiszen – vélekedett – ennek nincs jogi akadálya. Amennyiben ezek a dokumentumok cáfolják az ő állítását, akkor nyilvánosan kér elnézést a megyei elnöktől – mondta.

Indokként egyik sérelmét is említette: szeptemberben visszahívták őt a miskolci közgyűlési ülés városüzemeltetési bizottságából, amelynek külsős tagja volt. „Kedden még az ülésen voltam, csütörtökön az internetről tudtam meg, hogy nem vagyok tagja a bizottságnak. Döntésüket meg sem indokolták” – mondta Köteles Péter. Köteles Péter azt is elmondta, hogy mostani döntését az is indokolta, hogy T. Asztalos Ildikót a párt jószolgálati és etikai bizottsága decemberben elmarasztalta, hogy nem megfelelően vezeti a megyei szervezetet.

Erre reagálva T. Asztalos Ildikó elmondta: a bizottság egy ajánlást tett decemberben, amelyben kérték, hogy a városi és országos tagfelvételi alapszabályt hozzák összhangba. Ezt a januári közgyűlési ülésen megtették, annak ellenére, hogy a miskolci szervezet tagjai a saját alapszabályukat tartották jónak és az országost hiányosnak – tette hozzá. A megyei elnök a jelenléti ívek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban annyit mondott: ez nem az ő feladata, ezeket nem ő őrzi

. Egy tiszteséges liberális, ha valami problémája van, akkor azonnal szól és nem egy év múlva – vélekedett. Egyébként fönntartja a korábbi közleményében leírtakat – tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.