Húzzátok be gyorsan Kókát!

Csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János?

Manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - a szavazás egyik résztvevője szerint. A hírTV Célpont című műsorának azt állította: Kóka János egyik embere vette rá arra, hogy jogosulatlanul szavazzon.

2008.02.09 08:48hírTV

A férfi nem volt hivatalos küldött, így szavazati joga sem lett volna, ennek ellenére voksolt a hivatalos borsodi küldöttek helyett. A hírTV szabad demokrata informátorai úgy tudják, hogy „négy dublőr” segítette a borsodi szabad demokraták munkáját. Csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János – állítja a Borsod megyéből érkezett egyik képviselőjelölt, aki hivatalos küldöttként vett részt a voksoláson.

A liberális politikus – aki Kóka bizalmasaként ott volt a Columbus hajón tartott partin is – a Célpontnak elmondta, hogy néhány borsodi küldött hiányzott. „Húzzátok be gyorsan Kókát” „Ha valakinek tudnia kellett, hogy kik vesznek részt a választáson az a megyei elnök... nyilván érdeklődött és körbejárta, hogy kik jönnek, kik nem. Hozott magával olyan személyeket, akik SZDSZ-szimpatizánsként jelen lehettek a választáson” – állítja a csatorna informátora.

„Számomra a furcsa az volt, hogy amikor hallottam, hogy mit csinálnak, akkor hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve” – mondta a neve elhallgatását kérő, befolyásos vidéki liberális politikus, aki elmondta azt is: a rendezők és szimpatizánsok voltak a „statiszták” – ők szavaztak a hiányzó delegáltak helyett, hogy ne vesszen el egy borsodi szavazat se. Véletlenül senki nem kért tőlük személyit – mondta ezt a szabad demokrata politikus, aki a saját szemével látta az eseményeket.

Olvassa el a teljes a cikket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.