Kis odafigyelés kell csak

Takarékoskodjunk! Hasznos tippek tanszervásárláshoz

Az augusztusi tanszerbeszerzési főszezonban kis odafigyeléssel sok pénzt takaríthatnak meg a szülők - ehhez ad tippeket a Kosár fogyasztóvédelmi magazin.

2009.08.15 13:10MTI/ kosarmagazin.hu

A lap árkörképében bemutatja a hipermarketek és a szakboltok kínálatát. Ebből például kiderül, hogy iskolatáskát vásárolhat a szülő már 2490, de akár 23.000 forintért is.

Persze vannak olyan termékek, amelyekből nem érdemes a legolcsóbbat választani: az olcsó, ám kihegyezhetetlen színes ceruzák, seszínű temperák, ragasztásra alkalmatlan stiftek valójában többe kerülnek, mint középkategóriás társaik.

Vásárlásnál a hipermarketek mellett szól a készlet nagysága, ott még a vevőroham harmadik-negyedik hullámára is marad termék.

A szupermarketek és a diszkontok időszaki írószer választékát ugyanakkor csak fenntartásokkal ajánlja a magazin, mert céltudatos termékbeszerzéshez megfelelő, de minőségi választékra ne számítson ott a vásárló.

Más módon is csökkenthetők az iskolakezdési kiadások: például, ha a szülő tagja egy önsegélyező pénztárnak, a 30 százalékos adókedvezménnyel járó tagdíj egy része iskolakezdési támogatásként is felvehető.

Ezen kívül ebben az évben még járulékmentesen adhat a munkáltató iskolakezdési támogatást (21.450 Ft-ot, akár mindkét szülő részére) - olvasható a www.kosarmagazin.hu portálon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.