Az önkormányzat is tudott a stiklikről

Sukoró sokadszorra: forgatókönyv szerint zajlott az ingatlancsalás

Már eddig is egyértelműnek tűnt, hogy létezik egy előre megkomponált menetrend a sukorói King's City megvalósítására, s ezt tovább erősítik a Magyar Hírlap birtokába került dokumentumok.

2009.08.10 10:55Havariapress/ Magyar Hírlap

Ezek szerint az ügybe a helyi önkormányzatot is bevonhatták.

A képviselő-testület - bár egy évvel korábban még strandfejlesztésekről szólt a fáma - tavaly nyáron megszavazta, hogy a településen kaszinó működhessen. Tavaly tavasszal az izraeli kötődésű befektetők találkoztak a Gyurcsány-kormány képviselőivel a King's City ügyében, kontaktszemélynek pedig az akkori gazdasági minisztert, Bajnai Gordont jelölték meg.

A Velencei-tó mellé tervezett komplexum létrejöttének feltétele volt, hogy a befektetők "arca", Yoav Blum el tudja cserélni pilisi és albertirsai gyümölcsöseit a Sukoró külterületén található állami területre.

Erre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével sor is került, ám a feltűnő értékaránytalanság miatt a Központi Nyomozó Főügyészség később nyomozást indított különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával.

A témát az Állami Számvevőszék is firtatta jelentésében. a sukorói önkormányzat még 2007-ben azt tervezte, hogy - mivel húsz éve nem történt fejlesztés a területen - a Nemzeti Földalapkezelő Fejér megyei szervezeténél kezdeményezi a Velencei-tavi partszakasz ingyenes önkormányzati tulajdonba vételét.

Erről a képviselő-testület meg is hozta a szükséges határozatokat. A tervek között a partszakaszon magántőke bevonásával strand, hajókikötő, csónakkikötő építése szerepelt. Ennek megvalósulása esetén a kaszinóváros megálmodóinak tervei szertefoszlottak volna.

Egy évvel később azonban, nem sokkal azt követően, hogy a befektetők és a ballibeális kormány korifeusai asztalhoz ültek, a sukorói önkormányzatnál is más szelek fújtak már.

2008. június 19-én, a Molnár Gábor polgármester által előterjesztett javaslat nyomán ugyanis a képviselők egyhangúlag megszavazták a kaszinóváros építését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.