A nagy esőzések alámosták a vasúti pályát is

Vízátfolyások, sártenger a somogyi utakon

Vízátfolyások nehezítik a közlekedést a somogyi utakon, néhol sártenger alakult ki, a Magyar Közút Kht. munkatársai hétfőn kora délután óta négy-öt helyen tisztítják az utat a megyében - közölte Kasznár Tibor, a kht. Dél-Dunántúli Regionális Főmérnökségének ügyeletese.

2009.06.29 17:18MTI

A 67-es főközlekedési úton Mernye és Somogybabod térségében jelentős mennyiségű eső esett, több helyen sarat hordott az útra a víz - tájékoztatott az ügyeletes. Hozzátette: ezeket a szakaszokat a társaság dolgozói folyamatosan takarítják, az autósokat táblákkal, sárga villogóval figyelmeztetik a veszélyes útszakaszokra.

A 67-es úton közlekedő autósoktól az MTI-t arról értesült, hogy megteltek a vízelvezető árkok, a magasabban fekvő területekről akadálytalanul ömlött az útra a víz- és sárfolyam. A megyében Nagykónyi és Törökkoppány között is hasonló a helyzet, de a Kaposvárról Szántódra vezető úton is több helyen vízátfolyástól, sárfelhordástól volt csúszós az út.

Szünetel a vasúti forgalom Somogy megyében a Siófok-Kaposvár vonalon Mernye és Felsőmocsolád között, mert a nagy esőzések alámosták a vasúti pályát. A MÁV az érintett szakaszon vonatpótló autóbuszokkal szállítja az utasokat a helyreállításig - közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.