Elsőfokú árvízvédelmi készültség

Szerdán tetőzik a Duna a Sió-torkolatnál

Várhatóan július 1-jén, szerdán 1.100 centiméter körüli vízállással tetőzik a Duna a Sió-árvízkapunál - tájékoztatta a vízügyi igazgatóság szekszárdi szakaszmérnöksége az MTI-t.

2009.06.28 18:38MTI

Az árvízkaput lezárták, hogy a Sióról kirekesszék a dunai árhullámot - mondta Csonki István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója. A Duna 84 kilométeres, Tolna megyei szakaszán vasárnap elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

Az árhullám viszonylag rövid lesz, és várhatóan nem lesz szükség a másodfokú készültségre
- írta közleményében a hatóság vezetője.

A Sió torkolatánál vasárnap 1.050 centiméteres vízállást mértek, másodfokú készültséget 1150 centiméteres szintnél rendelnek el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.