Szinte minden megyéből érkezett már panasz

EP-választás: Voltak, akiket fenyegettek - húsz bejelentés kampánycsendsértésről Baranyában

Mintegy húsz, főként kampánycsendsértésre vonatkozó bejelentés érkezett a baranyai területi választási bizottsághoz vasárnap kora délutánig, ugyanennyi jött a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választási irodához is.

2009.06.07 16:45MTI

Átragasztott plakátok, fenyegetések Baranya megyében

Mintegy húsz, főként kampánycsendsértésre vonatkozó bejelentés érkezett a baranyai területi választási bizottsághoz vasárnap kora délutánig - közölte Lászlóné Kovács Ilona, a választási iroda vezetője az MTI-vel.

"A bejelentések többsége olyan telefonhívásokkal kapcsolatos, melyekkel egyik, vagy másik pártra való szavazásra buzdították a választókat" - mondta el az irodavezető.

Hozzátette: jött panasz átragasztott plakátokról, és azért is, mert Komlón állítólag több embert megfenyegettek egy szavazókör előtt azzal, hogy "rosszul járnak", ha nem egy bizonyos szervezetre adják le voksukat.

Lászlóné Kovács Ilona szólt arról, hogy egy férfi igazolása ellenére nem tudott lakhelyétől távol, Harkányban szavazni, mert előző éjjel kirabolták, elvitték értékeit, iratait, s így nem tudta személyazonosságát igazolni.

Húsz bejelentés kampánycsendsértésről - BAZ-megyéből

Csaknem húsz bejelentés érkezett eddig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választási irodához, jószerivel valamennyi olyan telefonhívásokkal kapcsolatos, amelyekkel valamelyik pártra való szavazásra buzdították a választókat - mondta az MTI-nek Kovács János, a megyei választási iroda vezetője vasárnap.

Várhatóan este hét órakor ül össze a megyei választási bizottság, hogy megtárgyalja a testülethez a választás megkezdése előtt és alatt beérkezett kifogásokat, panaszokat - mondta Kovács János.

Tömeges telefonos kampánycsendsértés Hajdú-Biharban

Tömeges telefonos kampánycsendsértésről érkezett két bejelentés a Hajdú-Bihar megyei Területi Választási Irodához vasárnap - jelezte az MTI-nek Vasas Lászlóné megyei főjegyző, az iroda vezetője.

A bejelentések szerint a megye egész területén automata telefonhívásokkal buzdítanak nemcsak az EP-választáson való részvételre, hanem azt is megmondják, kire szavazzanak. A telefonos kampány három pártot érint - tette hozzá az irodavezető.

Vasas Lászlóné elmondta azt is, hogy további két bejelentés "klasszikus kampánycsendsértésre" vonatkozott: az egyik szerint vasárnap kézbesített szórólapokat találtak postaládákban, míg a másik plakátrongálásokról, -átírásokról számol be.

A területi választási bizottság várhatóan hétfőn tárgyalja a bejelentéseket Hajdú-Bihar megyében - közölte a főjegyző.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében három bejelentés érkezett

Három írásos bejelentés érkezett kampánycsendsértésről vasárnap kora délutánig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a területi választási iroda vezetője az európai parlamenti (EP) választás napján az MTI-vel.

Fazekas János
elmondta, hogy a választókat telefonon keresztül próbálták agitálni a jelölőszervezetek képviselői. Több állampolgár szóban jelezte kampánycsendsértéssel kapcsolatos panaszait az irodánál.

Az írásban benyújtott beadványokat vasárnap este tárgyalja a választási bizottság - tette hozzá.

[1/4]next
  1. Átragasztott plakátok, fenyegetések Baranya megyében
  2. Csongrád megyében több tucat kampánycsendsértést jeleztek
  3. Somogy megyében tíz esetet jelentettek
  4. Három kifogás Győr-Moson-Sopron megyében

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.