"Zárkózzon fel Magyarország az EU élvonalába!"

Bokros: világszínvonalú oktatásra van szükség

Az MDF nem pusztán európai színvonalú, hanem világszínvonalú oktatást szeretne, s nem csupán Magyarországon, hanem Európa más országaiban is - mondta Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

2009.05.30 12:48MTI

Az európai parlamenti választás a fiatalokról is szól, ők fogják igazán élvezni az európai uniós tagság áldásait - fogalmazott a képviselőjelölt az Erzsébet téri Gödör klub előtt. Hozzátette: szükség van arra, hogy Magyarország felzárkózzon az EU élvonalába, de az uniónak is meg kell erősítenie a maga versenyképességét, tudásorientáltságát, hogy ne szakadjon le, ne maradjon el más térségektől, elsősorban az Amerikai Egyesült Államoktól és Kelet-Ázsiától.

Az MDF nem pusztán európai színvonalú, hanem világszínvonalú oktatást szeretne, s nem csupán Magyarországon, hanem Európa más országaiban is - jelentette ki Bokros Lajos.

Véleménye szerint az lenne jó, ha a fiatalok a világszínvonalú tudással hazajönnének, és Magyarországon kamatoztatnák a megszerzett tudást. Ehhez azonban az kell, hogy nem pusztán a magyarországi egyetemek, hanem Európa minden egyeteme világszínvonalú legyen - tette hozzá.

Az EU minden területen kezd leszakadni, így a szakoktatás, a közoktatás és a felsőoktatás területén is - mutatott rá a képviselőjelölt. Mint mondta, a világ tíz legjobb egyeteme közül nyolc amerikai, a legjobb magyar egyetem pedig a 275. helyen van. Bokros Lajos szerint meg kell változtatni az oktatáspolitikát. Példaként kiemelte, hogy Magyarországon még gyerekcipőben jár a felnőttoktatás. A volt pénzügyminiszter úgy vélte: verseny kell a szakoktató intézmények között.

Az a lényeg, hogy felsőoktatási és szakoktató intézményeknek piacképes tudást kell adniuk. Horváth István, az Ifjúsági Konzervatív Unió (IQ) elnöke a sajtótájékoztatón kiemelte: minden nagykorú fiatalnak részt kell vennie az európai parlamenti választáson, hiszen ez a szavazás a fiatalok jövőjéről szól.

Hangsúlyozta azt is: meg kell akadályozni, hogy a magyar fiatalok elhagyják az országot, és külföldön vállaljanak munkát. Az MDF listája alkalmas arra, hogy mind szakértelem, mind szaktudás, mind hitelesség mellett tegyék le a voksukat - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.