200 milliós korrupció?

SZDSZ-önellentmondás 3,5 milliárdért

A 2006. évi önkormányzati választások után az SZDSZ terézvárosi frakciója kinyilatkoztatta, hogy az előző ciklus bűnös privatizációs gyakorlata helyett már csak pályázattal lehet ingatlant eladni a kerületben.

2008.02.04 13:18Magyar Nemzet

Ehhez képest 2008. január 22-én egy pályázat nélküli, 323 millió forintos ingatlaneladás miatt vette őrizetbe a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját a Nemzeti Nyomozó Iroda 18 millió forintos korrupciós gyanúval – számol be közleményében Wertán Zsolt Zoltán KDNP-s önkormányzati képviselő.

Wertán Zsolt Zoltán szerint ellentmondásba keveredett saját magával a terézvárosi SZDSZ, mivel a választások után azt ígérte, hogy a kerületben csak pályázat útján lehet ingatlant eladni. „Ha számba vesszük a 2006 novembere és 2008 januárja között előkészített és részben lebonyolított, pályázat nélküli ingatlaneladásokat, akkor kiderül, hogy csaknem 3,5 milliárd forintot tesz ki az SZDSZ önellentmondása. A folyamatban lévő nyomozási ügy arányait figyelembe véve akár 200 millió forintos korrupció is lehet a háttérben” – állítja a KDNP-s önkormányzati képviselő.

A fentiek alapján Wertán kezdeményezi ad hoc vizsgálóbizottság felállítását, amelynek feladata – ahogy a városatya fogalmaz – elsősorban a jelen ciklus árverést mellőző privatizációinak vizsgálata lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.