Három nap helyett már két óra alatt kimutathatja

Szenzáció! Egy magyar cégnek van H1N1-tesztje

Egy magyar cégnek van olyan technológiája, amellyel a mostani három nap helyett már két óra alatt kimutathatják a szervezetben az új influenzát okozó H1N1-es vírust - írja a Világgazdaság.

2009.05.20 08:51Világgazdaság

Kern József, a társaság vezetője a lapnak elmondta: ha megérkezik Magyarországra a betegség, rövid időn belül képesek lesznek annyi tesztanyagot gyártani, amely a magyar lakosság és még néhány Magyarország méretű állam ellátásához szükséges. Jakab Zsuzsanna, a stockholmi székhelyű Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) főigazgatója közölte: a határán vagyunk annak, hogy az Egészségügyi Világszervezet elrendelje a H1N1 elleni védekezés legfelső, hatodik riasztási fokozatát. Hozzátette, hogy a járvány vélhetően nem lesz olyan súlyos, mint az 1918-19-es spanyolnátha volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.