Az új vírus mégsem jelent meg

Vaklárma volt: megjelent a H1N1-es vírus Magyarországon

A Szent László kórház főorvosa a hirado.hu-nak cáfolta a Független Hírügynökség információját, mely szerint egy H1N1 gyanús beteget szállítottak a kórházba. Dr. Szlávik János szerint vaklárma volt az új influenza megjelenése.

2009.05.13 19:28hirado.hu/FH

A Független Hírügynökség korábban azt közölte, úgy tudják, hogy egy H1N1 gyanús beteget szállítottak a mentősök a László Kórházba. A beteget a VII. kerületi Huszár utcából vitték el az egészségügyi intézménybe speciális védőruhába öltözött mentősök. Az ÁNTSZ szóvivője, Ritoók Emese annyit mondott, hogy hallotak már az esetről, de egyelőre nem kívánnak nyilatkozni az ügyről.

Korábban a ma.hu megírta: az új vírus egyre több országban jelentkezik, legutóbb kínában ütötte fel a fejét. 

Az Új Kína hírügynökség hétfőn az egészségügyi minisztériumra hivatkozva arról számolt be, hogy a beteg egy 30 éves férfi, aki a közelmúltban tért haza az Egyesült Államokból, tanulmányútjáról. A(H1N1) vírustól való megbetegedését Szecsuan (Sichuan) tartomány fővárosa, Csengtu (Chengdu) fertőző betegségekre szakosodott kórházában végzett tesztek igazolták. Az egészségügyi hatóságok szerint a Pao (Bao) néven említett fiatalemberen, aki St.Louisból Tokió és Peking érintésével repült haza Csengtuba, már a kínai belföldi járaton kiütköztek az influenza tünetei. Állapota azonban stabil. A gép 150 utasa közül 63-at zártak karanténba megfigyelésre. A kínai egészségügy-minisztérium felszólította mindazokat, akik együtt utaztak Paóval az utolsó két gépen, mielőbb forduljanak orvoshoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.