Gusztos szerint veszélyt jelent a Jobbik

Újra egymásnak ugrott az SZDSZ és a Jobbik

A hétfői nap során történelmi jelentőségűnek neveztem a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete és a Jobbik Magyarországért Mozgalom által kötött együttműködési megállapodást; e véleményemben az elmúlt 24 óra reakciói csak megerősítettek - írja Vona Gábor közleményében.

2009.05.20 06:49MTI/ma.hu

Vona rámutatott: előbb az SZDSZ, aztán az MSZP is elkezdte kongatni saját vészharangjait, mondván, a megállapodás nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Sajnálatos, hogy mostanra már Lázár János révén a Fidesz is csatlakozott Juhász Ferenc (MSZP) és Gusztos Péter (SZDSZ) hamis, üvöltöző kórusához. Elgondolkodtató, hogy a parlamenti pártok mindegyike mennyire megrémült egy dinamikusan fejlődő szakszervezet és egy dinamikusan fejlődő párt hangsúlyozottan szakmai együttműködésétől. 


Úgy látszik, megrémiszti őket egy olyan kezdeményezés, amely a magyar társadalom biztonságérzetét növelné, és egyúttal a munkavállalók érdekeit védené és képviselné. Jajveszékelésük a becsapott magyar emberek akaratától, vagyis a valódi demokrácia kiteljesedésétől való páni félelem. Lassan mondom, hogy Juhász Ferenc, Gusztos Péter és Lázár János is megértse: a megkötött együttműködés szakmai szövetség, amely a nemzet biztonságára nem jelent kockázatot. 

Ellenben úgy hiszem, hogy ma valóban van Magyarországon nemzetbiztonsági kockázat, de azt nem mi, hanem a fenti urak politikája jelenti. Hazánk érdekében remélem, mielőbb vizsgálódhatunk majd utánuk - írja közleményében Vona Gábor.

Gusztos: nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a TMRSZ és a Jobbik megállapodása

 Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) számára alkotmányellenes helyzetet teremt, a rendőrség vonatkozásában pedig komoly nemzetbiztonsági kockázattal bírhat az a politikai együttműködési megállapodás, amelyet a szakszervezet hétfőn kötött a Jobbikal - mondta a rendőrség Teve utcai székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján Gusztos Péter kedden.
 
A frakcióvezető-helyettes közölte, az SZDSZ felszólította a felelősöket, köztük a miniszterelnököt, az igazságügyi minisztert és a rendőri vezetőket is, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a szélsőjobb ne tudjon intézményesülni a rendőrség keretein belül. Gusztos Péter hozzátette, az SZDSZ természetesen tiszteletben tartja minden rendőr személyes politikai meggyőződését és azt az alkotmányos jogát is, hogy szakszervezetekbe tömörülve védjék meg érdekeiket. 

Az Alkotmányból idézve azt mondta, hogy a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai viszont nem lehetnek párttagok és nem folytathatnak politikai tevékenységet. A képviselő kijelentette, hogy a hétfői megállapodás egyértelműen politikai természetű. A frakcióvezető-helyettes úgy fogalmazott, azt a fiatal magyar demokrácia gyermekbetegségének lehet tekinteni, hogy a hatóságok nehezen reagálnak arra, hogy egy szélsőséges politikai erő félkatonai alakulatot szervez. Véleménye szerint viszont az, ami a rendőrségen belül történhet, már "nagyon-nagyon nem vicc", mert a rendvédelem monopóliumával rendelkező testületben egyetlen politikai pártnak sem lehet intézményesült képviselete. Hozzátette, hogy ez különösen igaz arra a pártra, amelyik "finoman szólva is láthatóan nagy ívben tesz a magyar alkotmányos berendezkedésre".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.