"A magyargyűlöletnek nincs helye"

Vona: Gusztos Péter gusztustalanul hazudik is!

Gusztos Péter az elmúlt napokban a Jobbikot többszöri alkalommal neonácinak nevezte. Mivel az 1%-os törpepárt igazat és értelmeset már képtelen mondani a társadalom számára, így maradt neki a hazugság és a hülyeség - írja a Jobbik a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

2009.04.21 09:57ma.hu/MTI

A Jobbik ezidáig nem reagált a szélsőséges, a parlamentből rövidesen távozó párt kirohanásaira, de mivel az SZDSZ nemzetellenes politikája egyre durvább és sértőbb hangnemű, így kénytelenek vagyunk a jog eszközeivel fellépni - írja Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Gusztos Péter ráadásul nem csak rágalmaz, hanem gusztustalanul hazudik is. A szélsőséges képviselő ugyanis nagyon jól tudhatja, hogy a várbeli felvonuláson sem a Jobbik, sem a Magyar Gárda nem vett részt. 

Azon a Magyar Gárdából lassan egy éve kizárt Dósa István szólalt fel, akinek zavaros tevékenységéért a Jobbik és a Magyar Gárda sem most, sem a jövőben nem kell, hogy felelősséget vállaljon. 

Ellenben a Jobbik is úgy véli, Magyarországon valóban súlyos méreteket öltött a rasszizmus. A Jobbik ezért az Európai Parlamentben és a magyar Országgyűlésben is mindent meg fog tenni, hogy a balliberális padsorokban burjánzó magyargyűlöletet oda száműzze, ahová való: a történelem szemétdombjára. Szamuely Tibor, Kun Béla, Rákosi Mátyás és Farkas Mihály mai, magukat baloldalinak és liberálisnak mondó utódaira nincs szüksége a magyar közéletnek.

A hétvégén Morvai Krisztina is felháborodott Gusztus Péter kijelentésén: a jogásznő szerint Gusztosnak is köszönhető hogy a rendőrállam durva erőszakot hajt végre a lakosságon, mivel ő akadályozott meg egy vizsgálatot és így bátorította további brutalitásra a rendőrséget. 

Morvai reagálva a tegnapi Gusztos Péter nyilatkozatra - amely a Jobbikot támadta és politikai terrorizmussal vádolta a jobboldalt - kifejti, hogy valóban van politikai terrorizmus, de azt az SZDSZ-nek is köszönhetjük, különösen Gusztos Péternek, aki a Fővárosi Büntetésvégrehajtási Intézetben az Országgyűlés Emberi Jogi Bizottság-i ülés által elvégzendő vizsgálatot akadályozott meg és tényfeltárást állíttatott le. Így bátorította a rendőröket a további, ártatlan emberek elleni brutalitásra. 

A cikk folytatása itt!

SZDSZ: a Jobbik maga bizonyítja náci eszmeiségét

Az SZDSZ szerint nincs szükség arra, hogy bizonyítsák a Jobbik náci eszmeiségét, megteszik ezt saját maguk - olvasható a párt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében, amely arra reagál, hogy a Jobbik fel akarja jelenteni Gusztos Péter, a szabad demokraták frakcióvezető-helyettesét.

Gusztus Péter balliberális politikus még a múlt héten sarkalatos nyilatkozatot tett: ma Magyarországon létező jelenség a politikai terrorizmus, amely egyértelmű eszmei, személyi és szervezeti összefüggésbe hozható a magyar szélsőjobboldallal és pártjával, a Jobbikkal - közölte Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján. 

A liberális politikus véleménye bővebben itt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.