A párt egy múltidézést szeretne megvalósítani

Indul az SZDSZ kampánya - Kuncze, Demszky és Horváth Ágnes is beszél majd törekvéseiről

Ma délután a fővárosi WAM Design Centerben kezdi meg népszavazási kampányát az SZDSZ. A kampánynyitó rendezvényen a párt "egy múltidézést szeretne megvalósítani" - mondta az eseményről csütörtökön Horn Gábor kampányfőnök.

2008.02.02 08:04MTI

A párt kampányát Kóka János, az SZDSZ elnöke nyitja meg, ezt követően az SZDSZ több ismert politikusa, Kuncze Gábor, Pető Iván, Demszky Gábor, Magyar Bálint és a liberálisok három minisztere, Horváth Ágnes, Fodor Gábor és Kákosy Csaba beszél majd törekvéseikről.

Mint ahogyan azt korábban írtuk, a testület kampányfőnöknek Horn Gábort jelölte ki. A párt kampányát február 2-án nyitja meg és március 7-én zárja le, szintén a fővárosban. A kettő között országos rendezvénysorozatot tartanak. Stratégiájuk központi mondanivalóját Kóka János egy mondatban úgy foglalta össze: "Mondjunk nemet a szocializmusra". Véleménye szerint ugyanis az öngondoskodás, a felelősségvállalás, a verseny és a minőség kultúrája csap össze az ingyenesség hamis kádári illúziójával.

Hozzátette, hogy ennek vizuális lényegét kampánynyitójuk meghívóján is megjelenítik. Az MTI kérdésére: nem jelent-e gondot, hogy a kampánynyitó meghívóján tiltott önkényuralmi jelképre, a vörös csillagra emlékeztető ábra látható, Kóka János felmutatta a meghívót, és azt mondta, hogy az azon látható csillag nem ötágú és nem is vörös. Hozzátette, hogy az ábra kapcsán biztosan sok áthallással és értelmezéssel találkoznak majd.

Újságírói kérdésre közölte: az SZDSZ ellenzi azt, hogy a kampányban a kormány a mondanivalóját az adófizetők pénzéből fizetett hirdetéseken keresztül mondja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.