Civil Mozgalom vezetőjeként harcol tovább

Seres Mária már nem magánember

A jövőben nem magánemberként, hanem egy bejegyzett szervezet, a Civil Mozgalom vezetőjeként kívánja folytatni a küzdelmet a parlamenti képviselői költségtérítés elszámolásáról szóló népszavazásért Seres Mária. Ezt ő maga közölte kedden az MTI-vel.

2009.05.05 13:01MTI

Seres Mária közleményében felidézte, hogy magánszemélyként indított országos népszavazási kezdeményezéshez aláírásgyűjtést a következő kérdésben.
 
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" 

Hozzátette: hiába 605 ezer aláírás, hiába az országgyűlési határozat, négyen megtámadták a kezdeményezést, és immár csakis az alkotmánybírákon múlik, hogy lesz-e egyáltalán népszavazás, annak időpontja pedig teljesen bizonytalan.
 
Seres Mária ezért a későbbiekben nem magánemberként kívánja folytatni a küzdelmet, hanem egy most bejegyzett szervezet vezetőjeként , melynek neve Civil Mozgalom. Az Országos Választási Bizottság (OVB) április 30-án vette nyilvántartásba a június 7-i európai parlamenti (EP) választásra a Civil Mozgalmat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.